nopeasti rahaksi muutettava omaisuuserä

Mutta kun mennän lattiatasolle, tilanne on heikompi. Esimerkiksi omistusasunnon katsotaan olevan epälikvidi sijoitus, koska sen myymiseen liittyy paljon käytännön ongelmia (kuten pitkä myyntiaika sekä usein uuden asunnon hankkiminen). Teksti Tero Tuisku, toimitusjohtaja Petri Kelo LogiSec Oy:stä korostaa, että yritysten kannattaa tällä Suomessakin varautua varkauksien kasvuun maantiekuljetuksissa. Kun kuljettaja kymmenen minuutin kuluttua palasi paikalle, koko auto lasteineen oli kadonnut. Metsärahastosta voi myös saada hyvä hajautusta omiin sijoituksiin.

Ylhällä on vaikeasti rahaksi muutettava omaisuus ja mitä alemmas mennän, sitä helpompi omaisuus on muuttaa rahaksi. Vertaa ryhmän vaihtuvat vastaavat summaa yrityksen velkoihin. Näet nopeasti ja helposti, miten paljon yrityksellä on velkaa suhteessa yrityksen rahoitusomaisuuteen. Omaisuuserä, joka on otettu kaupankäynnin kohteeksi jäsenvaltiossa tai kolmannessa maassa sijaitsevassa organisoidussa kaupankäyntipaikassa, joka ei ole virallisesti hyväksytty pörssi, on katsottava likvidiksi vain, jos kaupankäyntipaikka tarjoaa aktiiviset ja laajat markkinat varojen suoralle myynnille.

S-Pankin S-Metsärahasto on erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa suomalaisiin metsäkiinteistöihin. Lisäksi hän on antanut turvallisuuskoulutusta jo tuhansille kuljettajille ympäri maailmaa. Piensijoittaja hyötyy suuruuden eduista. Teksti: Anne Karppinen, asiantuntijoina jutussa on haastateltu S-Metsärahaston rahastonhoitaja Timo Hakulista ja metsänhoitoyhtiö Innofor Oy:n hallituksen puheenjohtajaa Marcus Walshia. Samalla varkauksia tehdän kuitenkin aikaisempaa kekseliämmin ja sitä kautta huomaamattomammin. Tavoitetta tuettiin tuottamalla tietoa häiriöttömyyden arvosta eri osapuolten näkökulmista, uusilla kansainväliseen liiketoimintaan tarkoitetuilla palvelutuotteilla sekä kehittämällä toimitusketjujen tehokkuutta parantavia häiriönhallinnan ratkaisuja. Petri Kelo osallistui lokakuussa Berliinissä järjestettyyn tapa-seminaariin. Rahaston kautta esimerkiksi myrskyjen aiheuttamien tuhojen riskit pienenevät, kun omistukset on hajautettu eri puolille maata.