bitcoin arvo vuodesta 2012

ovat juuri sellaisia detaljitason asioita, joille annetaan suuri painoarvo akateemisessa tutkimuksessa, mutta jotka eivät minun näkemykseni mukaan kuulu jihadismia käsittelevän yleistajuiseen tietokirjaan, enkä sen vuoksi kirjoittanut niitä auki. Valitettava kirjoitusvirhe yhdessä vuosiluvussa esiintyy myös Egyptin vallankaappauksen kohdalla. Tämän vuoksi on täysin perusteltua sanoa, että vuonna 1952 alkanut valuuttakaupasta kursseja etelä-afrikka vallankaappaus kulminoitui vasta kun Nasser oli hajottanut Muslimiveljeskunnan ja kaapannut vallan presidentiksi alkuun nostetulta Naguibilta. Kirjassani on 208 sivua, enkä mitenkän halunnut paisuttaa tekstiä enempä, muutoin vaarana olisi ollut sellaisen tiiliskiven kirjoittaminen, johon kohdeyleisöni, asiasta kiinnostuneet maallikot, eivät olisi jaksaneet edes tarttua. Perustelen näkemykseni seuraavassa: Umaijadimoskeija herättä Damaskoksen salafilaisten sunnien keskuudessa vastustusta moskeijassa olevien hautojen vuoksi. Tällainen asenteellisuus on erityisesti yliopiston tutkijoiden piirissä hyvin valitettavaa, sillä se voidaan helposti tulkita hyssyttelyksi ja islamin ongelmallisten kohtien valkopesemiseksi. Juusola kritisoi minua myös siitä, etten ole hänen mielestän riittävän hyvin märitellyt käyttämiäni, kieltämättä vähän hankalasti suomennettavia termejä, kuten fundamentalismi, jihadismi, salafismi ja islamismi. Hämmästyin luonnollisesti tätä lausuntoa ja kysyin professorilta minkä takia ei pitäisi. Kesäkuuta 2007, kun Hamas syrjäytti Gazan kaistaleella Fatahin ja ryhtyi itse käyttämän valtaa.

Professori Hannu Juusola kommentoi silloin esitystäni todeten, ettei sellaista tutkimusta jota minä teen oikeastaan pitäisi ollenkaan tehdä. Sayyid Qutbia käsitelleessä luvussa näin onkin, mutta Hassan al-Banna ja Muslimiveljeskunta -luvussa tekstiin on epähuomiossa jänyt Nasserin presidentiksi nousun vuosiluvuksi 1952, joka ei siis pidä paikkaansa, vaan pitäisi olla 1954. Juusolan kritiikissä pästänkin todella mielenkiintoisen kysymyksen ärelle vasta kun hän esittä, etten selitä tai kontekstoi jihadismin kehitystä lainkaan.

Uskon kuitenkin vakaasti, että valitsemani lähestymistapa toimii hyvin juuri yleistajuisen tietokirjan kohdalla. Kuten modernin Egyptin historiaan professori Juusolan tavoin perehtyneet lukijat hyvin tietävät, nousi Nasser ensimmäisen kerran presidentiksi helmikuussa 1954 pakottaessaan Neguibin eroamaan, mutta Neguib palasi vielä hetkeksi valtaan, kunnes joutui jälleen eroamaan, tällä kertaa lopullisesti, saman vuoden lokakuussa. Nähdäkseni se tapa, jolla asian lopulta ratkaisin, on osoittautunut hyväksi ja toimivaksi, sillä varsin monet lukijani ovat kiittäneet sen avanneen heidän ymmärrystän vaikeasti lähestyttävästä asiasta.

Edelleen sama asenteellisuus näyttä ikävä kyllä leimaavan professori Juusolan kirjastani tekemä arvostelua. 19.4.2018 11:59, atte Kaleva, maaliskuussa, otavan kustantamana ilmestynyt kirjani Jihad ja terrori on herättänyt mukavasti keskustelua, mikä on oikein hyvä asia, sillä osaltaan tarkoitinkin sen keskustelunavaukseksi. Olen aiemminkin ihmetellyt monien Helsingin yliopiston Kulttuurien tutkimuksen laitoksen islamintutkijoiden pontevaa intoa tutkimuskohteensa, eli islamin, epämiellyttävien puolien parhain päin selittämiseen, sillä se ei nähdäkseni mitenkän liity objektiivisen ja akateemisen tutkimuksen tekemiseen. Tämäkin jäi jostain syystä käsikirjoitusta tarkistaessani minulta huomaamatta ja on luonnollisesti syytä korjata tuleviin painoksiin. Ja sen alkujaankin hutera yhtenäisyys pättyi.

Samoin Juusolan epämäräiset viittaukset nähdäkseni varsin selkeän ja yleistajuiseen tapaani translitteroida arabiaa vaatisivat lisä avaamista. Vaaleja seuranneiden levottomuuksien jälkeen Hamasin ja Fatahin yhteishallitus muodostettiin vasta. Pahoittelen lukijoilleni tätä valitettavaa kirjoitusvirhettä ja korjaan sen tuleviin painoksiin. Erityisesti Gazan kaistaleella Hamasin vaalivoitto oli hyvin selvä. Ymmärrän professori Hannu Juusolan aiempien lausuntojen valossa hyvin sen, että hän on kokenut johdannossa maamme keskustelukulttuurin islamofiilistä äripätä vastaan kohdistamani kritiikin osuvan itseensä. Juusola vastasi syyksi sen, että tällaisessa tutkimuksessa tutkija tuo helposti esille negatiivisia asioita islamiin ja muslimeihin liittyen.

Ostaa bitcoin-indeksi rahasto, Paras bitcoin-indeksi iching, Eri bitcoin liiketoimi maksut keskimäärin,